Archív článkov

24.05.2018 09:52

Čo nového na salaši

čítajte denník bačovej ženy 24.5. Áno priznávam, zanedbávam ten denník, ale vďaka vám, ktorí mi to láskavo pripomeniete sem občas niečo doplním a aspoň  viem, že to niekto číta. Aktuálne dojíme (bača dojí ja sa pozerám), 13 oviec. Jedna je ešte čakateľka, snáď sa okotí. Nechali sme...
Celý článok
01.02.2017 09:47

Prečo májová bryndza

Ovčí syr Výrobok z mliečnej zrazeniny vzniknutej použitím syridla (kľagu). V mliečnom hospodárstve bola na Slovensku rozvinutá výroba syra v salašníctve a pri spracúvaní kravského mlieka. Ovčie mlieko sa po dojení precedilo cez cedidlo do putery, kde sa kľagalo. Keď sa zrazilo na hustú...
Celý článok
Záznamy: 1 - 2 zo 2